A ty w czym gotujesz swoje dania?

Dodane: 05-01-2016 09:20
A ty w czym gotujesz swoje dania? Gotowanie to przyjemność. Poszukujesz dobrych garnków i patelni? Zapraszamy wmf noże

Wybierz jakość

To nie prawda, że nie ma znaczenia w czym gotujesz. Prawdę mówiąc warto zainwestować więcej w dobre garnki, ponieważ będą nam one słuzyły wiele lat - minimum 10, a nawet 20. Trzeba jednak uważać, ponieważ naczynia sprzedawane przez oszustów naciągających emerytów nie mają nic wspólnego z dobrej jakości garnkami. No dobrze - więc co kupić? Po prostu trzeba postawić na sprawdzonych producentów, warto się sugerować również tymi markami, które produkują sprzęt dla profesjonalnych kuchni.


Czym jest dla ciebie jedzenie?

O jedzeniu pisze się przyjemnie, nie powiem. Pewnie dlatego, że budzi jak najbardziej pozytywne skojarzenia. Człowiek od razu robi się szczęśliwszy, jeśli zamiast klepać kolejny tekst w tematyce okołobiznesowej, może wreszcie dać upust - nomen omen - kulinarnej rozpuście. Nie wszyscy jednak patrzą w ten sposób na jedzenie. Niektórzy wrzucają do swej paszczy co popadnie, by zaspokoić głód. Nie tędy droga jednak - ani to nie jest zdrowe, no i trochę nie wypada. Nie twierdzę, że od razu trzeba jakieś drogie specjały w siebie pakować, a gdzie tam. Najpyszniejsze jedzenie, to najprostsze jedzenie - takie, które uruchamia sieć pozytywnych wspomnień. Dlatego lubimy pierogi, kopytka, dżemy i inne skarby. W prostocie siła :)


Co wybrać?

Na rynku mamy garnki zrobione z różnych materiałów - teflonowe, emaliowane, miedziane, tytanowe... Zatrzęsienie. Więc co wybrać? Ile zapłacić? Cóż - jeśli czas w kuchni spędzasz okazyjnie, to nie warto wydawać dużych pieniędzy na wysokiej jakości sprzęt - po prostu się zmarnuje. Ale jeśli gotowanie to Twoja prawdziwa pasja - to warto dobrze przemyśleć wybór garnków i patelni. Znaczenie ma również to na czym gotujemy - płyty indukcyjne mają swoje specyficzne wymagania, nie każdy garnek "odpali". Na szczęście większość dostępnych obecnie w sprzedaży naczyń do gotowania bez problemu działa na indukcji.